ezServices – Софтуер за сервиз

Историята

Идеята за създаването на този софтуер за сервиз се роди 2006-2007, в една от големите фирми, които обслужваха технически клиентските компютърни конфигурации в града. Разбира се, тогава имаше решения, комерсиални и безплатни, които бяха изпробвани за да се опитаме да оптимизираме работата в сервиза. Увеличаващият се наплив от клиенти го изискваше. Разбира се, имаше продукти, които отговаряха на изискванията, за които щяха да се използват, но бяха прекалено претрупани с функционалности за да могат да се харесат на по-голям кръг фирми. Разбира се с тях може да се прави всичко, но практически за една фирма с 4-5 човека персонал (2 сервизни техника, 2 консултант-продавача и управител) няма нужда от счетоводна част например. Имахме нужда да използваме софтуера за една обикновенна база данни за клиенти, приети уреди за да може да се води статистика електронно, пред това да си разменяме едни хартийки между управителя, които практически нямаха счетоводна стойност, но на тяхна база се определяха бонуси, статистика и т.н. И се оказа, че с такъв софтуер е възможно да се постигне, но с продуктите на пазара беше много трудоемко. Просто защото се използваше малка част от функционалността му, но заради изискванията на софтуера трябваше да се въведат поне още 5-6 неща за да можеш например да приемеш компютър за ремонт. А трябваше с две думи просто да се въведат име на клиента, телефони, оплаквания и да се отпечата това, което ние наричахме “сервизна карта” – документ, който издавахме за клиента за да е сигурен, че не сме “менте”.

В последствие разработихме продукт, който носеше сегашното име, но имаше съвсем базова функционалност. Въпреки това върши чудесна работа и до днес – приемат се поръчки за сервиз, има удобна търсачка, която търси в сервиза за клиенти, сервизирани уреди и прочее.

И се зароди идеята този уеб софтуер да бъде развит така, че да запази текущата си функционалност, но да се добавят и нови благини към него, като администраторски панел, различни видове защити, таблици, които показват статистически броят на сервизирани уреди по месеци, колко пари са взети от сервизна дейност, водене на статистика чрез напълно нов метод базиран на коментари в сервизните карти, добавяне на суми от различните служители, какво са вършили и т.н.

 

Приложение

Софтуерът Ви позволява да имате постоянна информация за Вашите клиенти и техните сервизирани уреди. Създаден да води статистика той ще улесни работата на всеки компютърен техник и ще даде възможност да се съсредоточи в работата си вместо да се занимава с бумащина.

Писнало ли Ви е от клиенти, идващи с думите “Същото като миналия път” и “Е не помниш ли какво му направи миналия път?” ? Това е решението на този проблем. Моментално търсене в данните за клиенти и сервизирани уреди.

Поради спецификата на разработеното приложение всеки компютърен сервиз работи с отделна база данни, поради което се налага приложението да се инсталира индивидуално за всеки сервиз. Поради това, че отделните сервизи имат собствени потребителски имена и адреси (URL) всеки има възможност да добави (по заявка) допълнителни ограничения за неговото пространство – добавяне на “позволени” и “забранени” IP адреси в .htaccess, изработка на собствена сервизна карта по заявка и други.

Сървърите за софтуера са разположени в сърцето на Лондон в един от най-добрите data центрове в Европа. Raid1 и ежедневен сървърен backup гарантират Вашите данни.

Основна фунцкионалност:

 • Приемане и издаване на уреди
 • Бърз достъп до историята на всеки уред
 • Баркод генериране в случай на липса на такъв върху уреда
 • Клиентска база данни с основна информация за тях
 • Възможност за добавяне на резервни части в опростен склад
 • База данни за уредите, които сте сервизирали
 • Търсене в различните части на софтуера, като търсачката в клиентската част е динамична
 • Администраторски панел с множество настройки
 • Без такси за обслужване и upgrades, работи се само с ваучери за приемане на сервизни уреди
 • Възможност Вашите клиенти да проверят дали уреда е готов
 • Отделна база данни за всеки сервиз
 • Заключване на портала за допълнителна сигурност
 • Добавяне на коментари към сервизните карти за по-добра отчетност
 • Възможност за изработка на собствена сервизна карта
 • Генериране на графика за общия брой приети уреди
 • Генериране на графика за приета сума за труд

 За да получите помощ относно използването на софтуера, моля изберете опция от дясното меню →