Добавяне на уред към клиент

Добавянето се извършва от следното местоположение:

https://demo.ezservices.eu/clients/list

adddevice

В дясната част срещу клиента ще забележите следните икони, които извършват следните операции:

plus – добавя уред към клиента

edit – редактира съответния клиент

cart – Записва всичко в кошницата на този клиент

При добавяне на уред към клиента е необходимо въвеждането на неговият сериен номер. Ако устройството разполага  с такъв (напр. лаптоп) – можете да въведете него. Ако не разполага (напр. настолен компютър или касета за принтер) можете да му добавите такъв. Добавянето на серийни номера в ezServices е достатъчно лесно и не изисква закупуването на специални принтери за печат или баркод четци. Баркод четците се препоръчва да се използват за да се избегнат човешки грешки при въвеждането на серийните номера.

Генерирането на серийни номера става от страницата:

https://demo.ezservices.eu/services/serials

При отварянето на тази страница има една-единствена възможност – да натиснете бутона “генериране”, при което ще се отвори нов прозорец с генерираните сервизни номера. Формата на страницата е точно големината на хартия с размер А4, което я прави удобна за принтиране върху самозалепваща хартия (цената ѝ не надхвърля 10 лв за 30-50 листа в зависимост от опаковката) от обикновен лазерен принтер.

Серийният номер се формира от 2 параметъра – 3 символен низ, който се заявява от Вас при заявка за използване на ezServices.eu и пореден номер на серийният номер. Генерираните серийни номера изглеждат по следният начин:

serials